keskiviikko 2. joulukuuta 2015

10 syytä ajatella paikallisesti

www.visitkorppoo.com
Laita €urosi sinne, missä sydämesi on!
Osta paikallista.

10 syytä ajatella paikallisesti!


  1. Osta paikallista, tue itseäsi!: Useat tutkimukset ovat osoittaneet, että ostaessasi yksityisiltä, itsenäisiltä, paikallisesti omistetuilta yrityksiltä vahvistat paikallista taloutta. Tämä tarkoittaa mm. parempia palveluita, investointeja omalle alueelle ja veroeurot jäävät kotiseudullesi ja hyödyttävät siis sinua. 
  2. Yhdistysten tukeminen: Yleishyödylliset kylän omat pienet yhdistykset saavat keskimäärin 250% enemmän tukea pieniltä paikallisilta yrityksiltä kuin suurilta kasvottomilta yrityksiltä.
  3. Pidä oma kylä ainutlaatuisena:  Missä shoppailemme, missä syömme, missä pidämme hauskaa... se kaikki luo oman tunnelman ja arvon. Erilaiset yksityiset yritykset, "yksi kaltaistaan", antaa aivan eri efektin ja aivan toisenlaisen ympäristön ja kylälle sen todellisen luonteen toisin kuin massamyynti ja aina samat pikaruokalat tai suurhalpamyymälät, huoltoasemat, ketjupaikat. “When people go on vacation they generally seek out destinations that offer them the sense of being someplace, not just anyplace.” ~ Richard Moe, President, National Historic Preservation Trust
  4. Huomio ympäristöön: Paikallisesti hoidetut ja omistetut yritykset huolehtivat paremmin ympäristöstään, eivät hukkaa tuotteita turhaan, säästävät mahdollisuuksien mukaan kuljetuksissa, saastuttavat vähemmän ja pitävät huolta lähellä olevasta ympäristöstään paremmin. 
  5. Luo työpaikkoja: Pienet paikalliset yritykset ovat suurin työllistäjä kansallisesti ja omassa yhteisössään. Pienet yritykset työllistävät itsensä yrittäjien lisäksi monesti myös muita, usein paikallisia sekä ostavat paikallista työtä, esim. sähkömiehiä, huoltoa korjauksista lumenluontiin, tarvikkeita, kuljettajia, tuotteita toimistoon ja ylläpitoon... Paikallinen työ on arvostettua, tärkeää ja luo myös oheistyötä, kuten terveydenhoitoa, kirjastoa, kouluja, yhdistyksiä...
  6. Saa parempaa palvelua: Paikalliset yritykset palkkaavat ihmisiä, joilla on parempi taju myymistään tuotteista tai palveluista, yrittäjät suhtautuvat intohimoisesti ja rakkaudella tuotteisiinsa tai palveluihinsa ja paikallisilla yrityksillä on mahdollisuus oikeasti kohdella ihmistä ihmisenä ja tutustua sinuun.
  7. Sijoita yhteisöön: Paikalliset yritykset omistaa ihmiset, jotka elävät täällä, jotka harvemmin lähtevät minnekään ja ovat halukkaita investoimaan oman kylän tulevaisuuteen. He uskovat omaan kotiseutuunsa!
  8. Laita verorahasi hyvään käyttöön: Paikalliset yritykset tarvitsevat maltillisesti infrastruktuuria ja pitävät sen toimivuuden puolta, hyödyntävät tehokkaasti mutta ei tuhlailevasti tarvitsemiaan palveluita ja puolustavat aina oman kylän toimivuutta niin liikenteessä, kouluissa, rakentamisessa... Kunnatkin ymmärtävät kuunnella veronmaksajia, niin paikallisia yrityksiä kuin yksityisiä ihmisiä ja kun tavoitteet ovat samansuuntaiset, tuloksia syntyy.
  9. Osta mitä haluat ja tarvitset, älä sitä mitä markkinamiehet haluavat sinun ostavan: Pienet yritykset luovat innovaatioita, ovat joustavia ja tekevät pitkäjänteistä työtä. Suurissa firmoissa ostajat tekevät tuotepäätöksiään massojen, myyntitavoitteiden ja -määrien sekä valtavirtalinjausten, pintamuodin tai suuren kysynnän perässä, kun pienet yritykset voivat valita ja tarjota yksilöllisempää, kiinnostavampaa, luotettavampaa, laadukkaampaa tuotetta, jotta asiakas on tyytyväinen myös ostoksen jälkeen ja pienet yritykset voivat pitää kilpailukykyiset hinnat, palvellakseen ja myydäkseen hyvin, kun sitä arvostetaan.
  10. Säilytä palvelut: Kasvava ja kehittyvä kylä tarvitsee myös palveluita kunnalta, valtiolta ja ulkopuolelta. Kun me itse tarvitsemme ja käytämme paikallisia palveluita ja paikalliset yritykset hyödyntävät niitä runsaasti, säilyy pankkipalvelut, kunnan toimistot, terveydenhuolto, koulut, liikuntapaikat, kirjastot, ulkoilumahdollisuudet, nuorison tilat, vakuutuspalvelut, vanhustenhuolto, jätehuolto, sähkö- ja vesi, verkkoyhteydet... lukematon määrä asioita on mahdollista, kun käytät oman osasi omaan kylään!

Ajattele paikallisesti ensisijaisesti, osta paikallisesti aina kun voit => Ole paikallinen!Kyse on vain valinnoista. Valitse Korppoo.

Tämän tekstin innoittajana oli https://sustainableconnections.org/thinklocal/why

Merituulesta temmatut terveiset maailman mahtavimmasta saaresta,

Anne Teijula
DAG-15 majatalo ja kesäkahvila
21710 Korppoo
045-8095000
dagfemton@gmail.com
korppoovisit@gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti